طريقه القلقاس


القلقاس المصرى ... بالصور 

طريقه القلقاس المصرى  بالصور

المقادير


اثنين كيلو قلقاس وهتشاهدوه بالصور ..شكله
ثوم.... بصله... سمن بلدى فاخر

بهارات( شطه .. ملح.. فلفل اسمر).

دجاجة بلدى .. على حسب الحجم... انا بحبها كبيرة ودسمه.

وطبعا بيبقى جنبه طبق ارز.
.
. كزبره خضراء.. سلق ...( ده بيبقى لونه اخضر مثل الفجل ).

الطريقه


اولا طبعا بنحضر القلقاس قبلها بيوم مع الخضرة بتاعته
...
ونقشره ونقطعه مثل المكعبات الصغيرة
...
وهنشاهد بالصور .. ما هو القلقاس

وكيف بيكون تحضيره ... وبعد ما جهزناه .. نغسله ونضعه فى ماء ساخن ..
وفيه بيغسلوه بالليمون ووقتها .
.
انما انا بحب اعمل ذى ما ماما عودتنا قبلها بيوم لانه بينزل ميه مش كويسه
وده غلط فى الشوربه ... بتبقى طعمها مش طيب .. المهم ما علينا هنحضره ..
والخضرة نغسلها جيد الكزبره ونحضرها فى مصفاه صغيرة
.. وايضا السلق هناخد بس اوراقه
..
الصوره الاولى الكوزبره الخضراء..
 
طريقه القلقاس المصرى  بالصور
السلق بعد تقطيعه واخد اوراقه 

طريقه القلقاس المصرى  بالصور

القلقاس .. واحده بقشرها وواحده متقشرة

طريقه القلقاس المصرى  بالصور

التحضير: 

اولا بناخد الدجاجة ونغسلها جيدا

ثم نقوم بطهيها على النار وسلقها مع ملح


فلفل بصله حبهان ومستكه واعشاب لشوربه الدجاج

نضع الدجاجة .. تستوى.. ونقوم نسلق السلق .
.

وبعد سلقه جيدا .. نصفيه فى مصفاه مع الفرك او طحنه باليد ممكن نعمل كده بالكبه .. او مطحنة الكبه 

المهم نقشر الثوم ونضعه عليه الشطه والكوزبره... ونقوم بطحنهم مع بعض

..

وبكده يبقى حضرنا كل حاجات القلقاس ... نيجى للقلقاس نفضل

بقى نغسله جيدا تحت الماء عدة مرات ومرات .
..

لغاية لما يكون فى الايد كده مفهوش مادة ملزجه او سميكه
...

وبعد ما تستوى الدجاجة .. بنطلعها ونضع فى الشوربه القلقاس

.. شويه صغيره ونضع عليه السلق

..

ام الكزبره والثوم ديه بنحمرها بشوية سمن وفى الاخر نضعها على القلقاس .
.

ونكون عملنا طبعا الارز بالشعريه انا بحبه كده ..
وبالهنا والشفا ..

اتركم مع الصور..
طريقه القلقاس المصرى  بالصور



طريقه القلقاس المصرى  بالصور


طريقه القلقاس المصرى  بالصور




طريقه القلقاس المصرى  بالصور



تكملة الغسيل والشكل النهائى للاكله

طريقه القلقاس المصرى  بالصور


طريقه القلقاس المصرى  بالصور


طريقه القلقاس المصرى  بالصور


طريقه القلقاس المصرى  بالصور

والف هنا عليكم منولا

شاركنا