طريقة عمل الكنافة بالقشطة



المقادير
1/2 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه

للقشطه
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه

للشربات
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا

الطريقة
تحضير الشربات
نخلط مكونات الشربات كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار و نتركه ليبرد تماما

تحضير القشطه
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط
نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا حتي يتجانس الخليط تماما و تصبح القشطه جاهزه

تحضير الكنافه
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
- نرش مقدار جيد من السمن السايح

طريقه الخبز
ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه و ممكن تخبزيها علي سطح البوتاجاز يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها الشربات البارد
و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك

شاركنا