طاجن الكالاماري


لو بتحبي الكالماري لكن مش عايزة تاكليه مقلي , علشان الصحة أو علشان الريجيم , أيه رأيك تجربي طاجن الكالاماري اللذيذ
طاجن كالماري
المقادير
2/1 كيلو جرامكالاماري- صبيط , (سبيط) مقطع مربعات
2 حبة بصلة ,متوسطة شرائح
2 حبة فلفل اخضر , متوسطة مقطعة مربعات
4 حبات طماطم,متوسطة مقطعة مكعبات صغيرة
1 حبة قرون فلفل أخضر ,حار مقطع قطع صغيرة
1 حزمة بقدونس , مفروم
2/1 1 ملعقة كبيرة معجون طماطم فاين فودز كنور
2/1 ملعقة صغيرة شطة مطحونة ,(حسب الرغبة)
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
1 ملعقة صغيرة توابل السمك
ملح و فلفل

طريقة الطهى
1. يقطع البصل الى شرائح ثم تقطع الشرائح الى أنصاف.
2. يخلط الكالاماري مع الطماطم والبصل والفلفل الاخضر والفلف الحار في طاجن كبير. يضاف البقدونس ومعجون الطماطم والزيت و توابل السمك والشطة والملح والفلفل . تخلط جميع المكونات جيدا.
3. يضاف 2 كوب ماء و يغطى الطاجن بورق الالمونيوم و يدخل الفرن على حرارة متوسطة (180- 200 مئوية) لمدة 30 دقيقة او حتى ينضج الكالاماري تماما.
4. يرفع ورق الالمونيوم و يترك في الفرن لمدة 5- 10 دقائق . يقدم فورا.

شاركنا